Friday, January 7, 2011

Sayer nak cuti!

Assalamualaikum....


Seperti yang telah dijanjikan hari ni akan terpampanglah entri berkenaan percutian hari tu. Sepatutnyer hari ni nak buat entri pasal New Year tapi tergendala sebentar. Sekarang bermulalah entri pada hari ini.


Pada 25 Disember bersamaan Krismas, sebuah keluarga telah bertolak dari AU3 ke JB. (formal nyer ayat!) Masa dah sampai di Muar, Johor (setelah menempuhi 4 jam perjalanan) kawan my dad ajak pegi makan di Secret Recipe Sedapnyer macam biasa.


Pastu, dah sampai....


Check-in bilik and jalan2 kat kedai sebelah Hotel Mutiara.


(Hari pertama takde citer sangat)


Hari kedua...

I pegi umah Nenek Sedare with famili di Singapore. Pastu pegi Orchard Road! The best shopping road ever in Singapore!! Takde lah shopping sangat sebab esoknyer nak berbelanja dengan banyak.


Hari ketiga...

Hari yang ditunggu2 oleh me! Hahaha!

Kita semua pegi Universal Studios naik kapal! Takde lah, naik kereta.
First stop, ambik tiket!
Second stop, tunggu tiket yang x sampai
Third stop, bergambar di hadapan bangunan yang diagung-agungkan oleh USS!
Fourth stop, baru boleh masuk.

Masuk2 terus pegi amik map, karang tersesat! Ader banyak sangat pit stop, enam kesemuanyer!


1.Hollywood
2.New york
3.Sci-Fi City
4.Ancient Egypt
5.Far far Away
6.Madagascar


First stop, Hollywood!




HOLLYWOOD!

Dapat amik gambar ngan WoodyWoodpecker, x dapat ngan Marilyn Monroe...

Next, New York!

Kat sini banyak tangkap gambar je!
Tapi I beli purse BettyBoop ngan rantai (kalau perasan)

Next stop, Sci-Fi city!

tempat ni I main Accelarator sebab dah tak sempat. Mainan tu pon pusing2 dalam bekas kuning.

Next stop, Ancient Egypt!


Lost world salah satu game kat Egypt.

I tak letak gambar sebab tak jumpa memory card camera.

Ancient Egypt I makan kat sini kedai The Oasis Space Cafe.
Ader nasi beriani beraneka.
Pastu amik gambar ngan pompuan Egypt bermuka garang.
Nak amik gambar pon garang, tak nak senyum.


Next stop, Far Far Away!

Kat sini paling banyak main.
I pegi 4D Adventure Shrek ngan Enchanted Airways.
Dier macam roller coaster junior tapi high speed.
Macam nak pengsan bile roller coaster tu naik perlahan pastu turun, pusing2 dengan laju.

Next stop, Madagascar!

Kat sini main Merry go round je sebab nak balik dah.

Hari keempat...

Nak balik tak kan nak buat post kut!
Mase on the way balik kitorang pegi Kluang Railway Station!
The real Kluang Staion,

I makan 2 toast dgn 2 teh-O ais.
Double tau!
Tu lah ringkasan citer, kalau nak tau selebihnyer dan sepenuhnyer dail ke

Bye@


No comments: